perjantai 8. syyskuuta 2017

Unieni hiippari

Saan joskus piirtämiseen ideoita unistani, jotka ovat yleensä enemmän kuin outoja. Tämäkin hiippari juontaa juurensa unesta jos toisestakin.

Olen usein nähnyt unta, jossa minua seurattaan tai juoksen jotakin pakoon, mutta en yleensä tiedä kuka tai mikä minua jahtaa, en välttämättä edes tiedä miksi pakenen. Miksi en voi pysähtyä?

 Yhdessä unessa jokin tumma hahmo tuijotti minua valkoisilla silmillään, en kuitenkaan muista mitään muuta hänestä.

Vesi on ollut myös unissani silloin tällöin, olen käynyt juomassa vettä, istunut sateessa, olen myös seissyt jyrkänteen reunalla ja alhaalla on ollut vettä/meri.

Päivä ja yö, joskus jopa vuodenaikakin on muuttunut yhtäkkiä. Muistan melko hyvin yhden unen, jossa kävelen kotona huoneesta toiseen kaikessa rauhassa päivällä, kotona pyörii normaali arki. Sitten haen jotain huoneestani ja mennessäni keittiöön kaikkialla onkin yhtäkkiä hämärää tai suorastaan pimeää eikä ketään näy missään. Menen ulos ja yhtäkkiä onkin talvi, lumi peittää koko pihamaata.

Varjotkin temppuilevat joskus. Muistan vain hämärästi unen, jossa istun jonkun kanssa vastakkain jossain huoneessa ja hahmon varjot näyttävät oudoilta ihan kuin valo tulisi jostain hänen takaansa... seinästä?... vaikka valo tulee ikkuvnasta minun takaani.

Tämä rantavedessä seisova heppu on ensimmäinen jonka sain koottua ja piirrettyä unistani. Pääni on täynnä uniin liittyviä ideoita, jotka odottavat inspiraatiota ja oikeaa hetkeä. Yleensä inspiraatio vaan tuppaa haihtumaan ennen kuin olen päässyt edes kunnolla vauhtiin ja alan jo suorastaan kyllästyä siihen keskeneräisten töiden määrään. En kuitenkaan raaski heittää mitään poiskaan. Ehkä vielä jonain päivänä jatkan niitä vanhoja töitänikin. Nyt minulla on kuitenkin pää täynnä uusia ideoita ja taidankin tästä mennä aloittamaan uutta työtä.


2 kommenttia:

  1. Unista: (käsittelevät mm. lähielämän tapahtumia/alitajuntaan painuneita/ ihmisyyttämme/itseen vaikuttaneita asioita/menneisyyttä/tulevaisuutta)
    -sanotaan, että ihmiset unissa toimivat peilenä itsen eri osille, eli jos sulla on kamalia/euforisia kanssakäymisiä inhokki-ihmisen kanssa unissasi, tämä voi kertoa suhtautumisestasi juuri tuohon itsesi ominaisuuteen jota tämä kyseinen ihminen peilaa sinulle. Yleensä ihastutaan ja vihastutaan ominaisuuksiin toisissa jotka löytyvät itseltämme tarkemman pohdiskelun kautta.
    Tässä uniskenaariossa:
    -ehkä juokset pakoon omaa itsesi osaa jota et hyväksy millään, tai et pysty kohtaamaan ja reagoit luontaisesti jatkuvalla paolla.
    -vesi symbolisesti merkitsee mm. tunnepuoltamme. Saatat olla ehkä erittäin tunnepohjainen ihminen ratkaisussasi sun elämässä tai ehkäpä kaipaat olla yhteydessä enemmän tunteisiisi. Vesi on myös hoivaava, ravitseva, puhdistava, elämän mahdollistaja.
    -päivän/yön voi nähdä tietoisuuden tasoina. Ehkä sä pystyt hyppimään eri ymmärryksen tasoilla tavallista helpommin. Tai valo/pimeys -akselilla, vaihtuminen voi merkitä että jonkin asian näkeminen on muuttunut haastelliseksi, ehkä asian käsitteleminen vaatii "kynttilän" syttymistä. ;)
    -varjot mm. "piilopuolemme", varjoa ei voi olla ilman valoa ja valolla on aina varjonsa. Ehkä kommunikoit tuossa juuri tämän puolen kanssa.. aika erikoisesti, varjoton ja varjollinen samaan aikaan? ;D

    Tää symboliikka on kiehtovaa koska vaikka monet merkitykset voi yleistää, todelliset tulkinnat riippuvat aina unennäkijän omasta assosiaatiovarastosta. ;D

    Ja muuten makee kuva, vesi (vihertävänsinisyys) hahmon värien kanssa luo henk.koht levollisen/"turvallisen" tilan olla tuon hahmon kanssa.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen joskus innostunut unien tulkinnasta ja muutamaan uneeni yritinkin selkeyttä saada. Ongelmia tulee kuitenkin vastaan kun yleensä muistan unistani vain murto-osan.
      Vettä en ole tunnepuoleen yhdistänyt, mutta täytyykin ruveta pohtimaan tätä symboolia tarkemmin sillä olen tunnepohjainen ja nyt alkoi tuntua että jokin loksahti paikoilleen. Olen usein pohtinut ja käsitellyt tunteitani, mutta on jotitain tunteita joita en käsitä, yritän ehkä kieltää niitä, tai syystä tai toisesta niitä en ole käsitellyt, ei ole ehkä tarvinnut sen kummemmin. Ehkä unet yrittävät viestittää jotain juuri käsittelemättömistä tunteista, joita pitäisi työstää enemmän.
      Symboliikka todellakin kiehtoo ja kiitos kun löysin jotain uutta kipinää syventyä unieni tarkoitukseen :)

      Poista